Dnes tady mám pro vás další recept na moc dobrý chlebíček a tentokrát jablíčkový. Já jsem si ty chlebíčky teď tak oblíbila a nejen já, ale naštěstí i celá rodina. Pro někoho, jako jsem já, tudíž pro nás, kdo moc nepeče, neodváží se do složitých moučníků a dezertů, je to vážně ideální. Takže pokud doma objevíte scvrklá, pomačkaná jablka, která už vážně nelákají ke svačince, mrkněte na tento článek. Chlebíček je opět příjemně vláčný, žádná dusivá buchta.
Suroviny:
300g oloupaných a nastrouhaných jablek
250g polohrubé mouky
60g mletých ořechů
150g cukru krupice
3 vejce
80g rozpuštěného másla
80ml mléka
1 prášek do pečiva
lžíce rumu
lžičku mleté skořice
hrst kandovaného ovoce nebo sekaných ořechů nebo obojí
Vejce s cukrem vyšleháme do pěny. Přidáme mléko, zchladlé, rozpuštěné máslo, jablka, kandované ovoce, ořechy. Přimícháme mouku s mletými ořechy, skořicí a kypřícím práškem nebo jedlou sodou. Ochutíme rumem, ale kdo nechce, nemusí. Těsto vlijeme do vymazané a vysypané formy a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme na 170 stupňů cca 60 minut. Záleží i na troubě, propečenost vyzkoušejte špejlí.
Chlebíček vydrží vláčný několik dní... Pokud ho ovšem nezblajznete :))
Dobrou chuť ♥
Doma děláme banánový chlebíček, který taky vydrží být vláčný. Zkusíme i tento. 🙂
OdpovědětVymazatBanánový taky děláme :) A i tenhle s jablíčkama vydrží krásně vláčný :)
VymazatŠárko, mám recept zapsaný, jen na něj poslední dobou nedošlo. Jablka se loni neurodila, takže kupuji a většinou je prostě jen sníme. Dezerty s jablky mám moc ráda.
OdpovědětVymazatDěkuji za připomenutí a přeji hezký zbytek neděle, Helena
Heli, taky mám ráda vše s jablíčky :) Měj se krásně :)
VymazatRecept je zajímavý. My máme nejraději jablka ve štrůdlu. Také dělám "jablkáče(kynuté buchty s jablky) a mám recept na jeden koláč, kde se také jablka strouhají do těsta, ale ten manželovi moc "nejede", tak ho už nepeču. Měj se hezky.
OdpovědětVymazatJaruško, je fakt, že cokoliv s jablky je výborné :) Na štrůdlík se taky chystám. Měj se hezky :)
VymazatŠárko, moučníky, které mají v těstě strouhaná jablka, jsou krásně vláčné, mám je ráda. Peču něco podobného, ale bez ořechů, takže třeba příště vyzkouším vylepšení podle tebe.
OdpovědětVymazatStáňo, ro je pravda s těmi jablky, ráda je dávám i do perníku, aby nebyl suchý. Měj se moc hezky :)
VymazatTy jo, jablečný jsem ještě neviděla, super :)
OdpovědětVymazatSmile Thess
Je výborný :)
VymazatTo je recept i pro mě))) Rychlý a jednoduchý.
OdpovědětVymazatEva http://es-ideas.blogspot.com/
Pro mě jsou takové recepty taky nejlepší :)))
VymazatAhoj Šárko, u nás sladké bohužel moc nefrčí, ale vypadá to skvěle. Já s jablky zbožňuju klasický štrůdl - nejlépe ohřátý s kopečkem vanilkové zmrzliny bokem.
OdpovědětVymazatAhoj Sabi, jak já závidím každému, kdo není na sladké :))) To bych potřebovala aspoň na nějakou dobu :). Jinak štrůdýlek ohřátý jsem měla teď v Pardubicích v kavárně u Bajera, jen místo zmrzliny šlehajda.
VymazatNo tak ale buchtu s jablkama - to já můžu 😍 zrovna jsem pátrala po inspiraci na něco sladkého po obědě a tento recept se hodí dokonale😍
OdpovědětVymazatTak přeji, ať chutná, pokud budeš péct :) A děkuji za návštěvu.
VymazatBuchty s jablkama miluju😍 inu zorvna jste mi s receptem přišla do rány, pátrala jsem, co bych teď po obědě upekla jako sladkou tečku 😃
OdpovědětVymazatTak to jsem ráda, moc díky. Přeji krásnou neděli :)
Vymazat