středa 30. listopadu 2022

VÁNOČNÍ INSPIRACE... VĚNCE, SVÍCNY, VÁNOČNÍ TABULE, VÁNOČNÍ STROMEČEK...


Krásný den, přátelé :)

Dlouho bylo na blogu pusto a prázdno, už jsem myslela, že se k němu ani nevrátím. Nebyl čas, ale ani chuť a nálada něco tvořit, sepisovat. Ovšem projížděla jsem si teď Pinterest s vánočními fotografiemi a rozhodla jsem se, že se o některé s vámi podělím.

Také vám přijde neuvěřitelné, že už jsou zase vánoce za rohem? Kam zmizel ten celý rok? Mám pocit, že utekl jak lusknutím prstu. Čím jsem starší, tím je to tempo snad rychlejší, se mi zdá. A úplně se mi to nelíbí :)))

Ale teď už na tu adventní a vánoční inspiraci. Pokud ještě nemáte věnec na dveře, stále si ho můžete vyrobit. My bydlíme v paneláku, takže věnec na dveře bytu mi zas nepřijde tak úžasný, jako když visí na dveřích domku. Tudíž ho nepořizuji ani nevyrábím. Jinak mám ráda věnce střízlivé a přírodní, ale paradoxně mě tady hodně zaujal ten přezdobený s růžovou mašličkou a pruhovanými srdíčky. Nevím proč, ale děsně se mi líbí :))








Vyrábíte si vánoční svícny? A teď nemyslím jen adventní ale tak obecně vánoční, sváteční. Zaujalo mě aranžmá ve sklenicích, moc se mi to líbí v kontrastu se sněhem na tom parapetu.








Růžový mě taky hodně zaujal :)



Nějaké podobné aranžmá na kulatině mám chuť si vyrobit. Tak doufám, že se k tomu dostanu. Stromečky i domečky by skladem byly, tak teď už jen ten čas a chuť. 




Podobných stromečků najdete na Pinterestu docela hodně. Taky vypadají zajímavě.




Do jaké barvy ladíte vánoční tabuli? Já se přiznám, že to úplně detailně neřeším. Možná, až budeme mít jednou jiný stůl, máme léta kulatý, chci obdélníkový, tak se teprve vyřádím. Na tom kulatém nám moc prostoru na nějaké super aranžmá nezbývá. Tak se aspoň kochám...





Asi tak druhým, třetím rokem si říkám, že si pořídím sadu vánočních talířů. Mám spoustu hrnečků, ale jsou to různě namíchané vánoční hrnečky. Chtěla bych trošku ucelenou sadu nebo alespoň tu sadu talířů. Moc se mi líbí Villeroy Boch, ale letos jsem objevila i pěknou řadu porcelánu od českého výrobce, tak ještě přemýšlím, zda ano, či se bez nich obejdeme. 

Co vy a vánoční porcelán?



Tenhle venkovský styl je pro mě pohlazením po duši.



Pokud máte v bytě málo místa, i malý stromeček může být krásný.


A tady ještě menší...


Jak zdobíte vánoční stromeček? Ladíte třeba do dvou barev nebo máte rádi pestrost? Mně se líbí ty všelijaké vymazlené, vyladěné do odstínu, ale doma máme pestrý, protože by mi bylo líto spoustu ozdobiček nepověsit jen proto, že barevně neladí. Takže máme každý rok velký, živý a barevný stromeček. Jen už jsme upustili od řetězů a světýlka máme pouze čirá s teplým světlem. Jiná bych nechtěla.
















A nakonec náš letošní adventní věnec. Kupovala jsem ho na poslední chvíli a ve finále jsem z něj ještě otrhala mašli a baňky a vyměnila na něm červené svíčky za zlaté. Takže jsem si vlastně klidně mohla koupit jen zelený korpus a ozdobit si ho sama. Poučení pro příští rok... Lenost se nevyplácí :)




Přeji vám všem krásný adventní čas. Užijte si ho v pohodě a klidu.

Vaše Šárka ♥



6 komentářů:

  1. Já se přiznám, že mě letos vánoční nálada a chuť dekorovat byt úplně opustila, ale věřím, že se ještě dostaví :) Moc se mi ale dekorace líbí, přála bych si to někdy mít doma sladěné a třeba pořídit i vánoční porcelán :)

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky těch dekorací moc nemám, ale pořídila jsem si domečky na čajovou svíčku a z těch jsem nadšená. Děkuji za návštěvu :)

      Vymazat
  2. Já letos naaranžovala adventní tác :). Můžeš ke mně kouknout, jak to dopadlo. Jinak fotky jsou zajímavá inspirace, já Pinrest moc nesjíždím, tak jsem se koukla teď u tebe...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já na Pinterest taky koukám výjimečně. Určitě se k tobě na blog podívám, dlouho jsem teď nic neprocházela a nekochala se. Hezké dny přeji a děkuji za návštěvu :)

      Vymazat
  3. My té vánoční výzdobě moc nedáme. Dokonce to vypadá, že letos ani nebudeme zdobit okna. A vánoční tabuli jsme nezdobili nikdy. Mě přijde, že když se na stůl dají talíře, sklenice a talířek na kosti, že už je to plné dost.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. S tou tabulí to máme stejně, výzdoba by se nám na stůl už nevešla. Ale moc se mi to líbí na fotkách :)

      Vymazat