středa 1. května 2024

TIPY NA VÝLETY #1 ZOO DVŮR KRÁLOVÉ NAD LABEM, HRAD KUNĚTICKÁ HORA

Krásný sváteční den :)

Dnes odstartuji rubriku s tipy na výlety. Chci vám sem postupně nasázet i výlety z loňska, protože jich bylo docela dost, tak by bylo škoda je nezmínit. Máte se tedy určitě na co těšit. 

A hned se vrhneme na zoologickou zahradu. ZOO ve Dvoře mám moc ráda. Pokaždé, když tam vyrazíme, mám pocit, že přibyla nějaká nová expozice, výběh, opravdu tam nezahálejí. A pojďme rovnou k fotkám, protože co jinak k ZOO dodat, lepší je se podívat na samotná zvířátka :)


Žirafy naprosto miluju. Jsou tak obrovské, ale tak ladné a elegantní. A ty jejich oči... ♥ Když se přiblížily až k nám, že jsme se jich mohli dotknout, tak se mi až dech tajil.



U surikat můžu stát hodiny. To jsou tak boží zvířátka ♥ Nikdy jsem se tedy nepídila, čím přímo se živí, a nikdy jsme je ani při jídle nenačapali až tentokrát. A docela mě překvapilo, že baštily malý kuřátka. No jo no, potravinový řetězec je holt potravinový řetězec.



Sloni... Úchvatní majestátní obři. Pozoruji je téměř s úctou. Jsou nádherní ♥





Návštěvu ZOO jsme si užili, přestože tam bylo spoustu lidí. Ale je to velká zahrada, takže jsme se všichni pěkně rozprostřeli. Stánků s občerstvením mají spousty, tudíž se ani fronty netvořily, což bylo fajn. Do této ZOO mohou i pejsci, a že jsme jich potkali spoustu. My Kejsíka nebereme, ona by asi ani neštěkala na ta zvířátka ve výbězích, ale na všechny pejsky, které by potkala. A navíc bylo dost vedro, takže věřím, že doma jí bylo mnohem líp.


Tato krásná, odpočinková zóna s fontánou zde loni touto dobou, tedy kolem velikonoc, ještě nebyla. Vypadala moc hezky s rozkvetlými magnoliemi.




A teď se podíváme na hrad Kunětická hora. Kdo znáte seriál Arabela, mí vrstevníci určitě, tak si jistě hrad vybavíte. Nachází se blízko Pardubic a přestože to máme jen asi nějakých pětadvacet kilometrů, hódně dlouho jsme tam nebyli. Na nádvoří jsme se v březnu ještě nedostali, teď v květnu už to ale asi bude určitě možné. Přes léto se pod Kuňkou hrají i divadelní představení. Byly jsme s kamarádkou ještě během covidového období na Noci na Karlštejně a bylo to skvělé.





Bylo fajn, že v tom březnu ještě nebyly olistěné stromy, takže hrad byl vidět i ze strany, která je vždy totálně zarostlá.






A dole v podhradí kousek od parkoviště si můžete s dětmi nakrmit kozičky. My jsme si je nakrmili i bez dětí :)))


To je pro dnešní článek všechno a určitě se zase brzy s nějakými výletními tipy vytasím. Hodně brzy :)

Mějte se krásně, užívejte si prvomájového dne ♥

Šárka ♥






16 komentářů:

  1. Šárko moc krásný výlet jste si udělali do míst, kam se asi už nedostanu. To bych musela jet se synem autem, protože od nás na výlet vlakem je to příliš daleko a na ubytování někde poblíž už můžu zapomenout. Škoda. Moc by mě to lákalo. Děkuji za hezké fotografie díky kterým se na tab můžu ta místa podívat. Měj se moc hezky.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jaruško, tak třeba se někdy se synem poštěstí. Moc děkuji za návštěvu a přeji krásné květnové dny ♥

      Vymazat
  2. Krásné fotky. Naposledy jsem tu byla jako malá holka, ale jinak často chodím do té pražské. Díky za sdílení. Eva http://es-ideas.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Evi, já v pražské nebyla snad víc jak 15 let, takže se letos určitě chystám. Minulý týden jsme byli v Plzni, takže teď bude na řadě Praha. ☻

      Vymazat
  3. Šárko, už jsem ani na Kuňce ani ve Dvoře dlouho nebyla. Moc ráda jsme se podívala na tvé fotky a kdo ví, zda mě nezlákají? Jiřina z N.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jiřinko, tak třeba vyrazíš na výlet. Krásné květnové dny přeji ♥

      Vymazat
  4. Šárko, do ZOO jedu vždycky moc ráda. Ve Dvoře se po vládě paní Holečkové ledaco vylepšilo a vybudovalo, je to vždycky příjemná procházka. Na Kuňce, ač ji mám na dohled, jsme byli po dlouhých letech v září, omrknout Gočára :o) Mám tam ráda okolí hradu, i když se dá málokdy užít bez davů lidí...
    Přeji příjemný den. Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Heli, taky ráda jezdím do ZOO. A na Kuňce jsme měli štěstí, byli jsme tam ve všední den po poledni, takže jsme potkali asi tak čtyři lidi. Možná je to i tím, že to bylo mimo sezónu. Krásné květnové dny přeji ♥

      Vymazat
  5. Ahoj Šárko, nádherné fotky. Obě místa znám z dětských let. Na Kuňce údajně vzniklo i nějaké nové bistro, dokonce bylo zmíněno i Gastromapě? No už je to pár let, co jsem tam byla naposledy a ve Dvoře v ZOO ještě déle, to jsem ještě nebyla ani na střední. Ráda bych tam zas někdy zavítala.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Sabi, já zas strašně dlouho nebyla v Praze v ZOO, minimálně to bude 15 let určitě, spíš víc. O bistru nevím, vidíš, budu muset pokoumat. Měj se hezky :)

      Vymazat
  6. Nádherné fotografie.V ZOO jsme byli před pár lety s malými vnoučaty.A Kunětickou horu mám focenou jenom z okolí a moc ráda bych se podívala i do ní
    Hezké májové dny

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jituško, moc děkuji. Taky se chci na Kuňku vrátit i na prohlídku, takže určitě tam letos ještě zavítáme. Krásné květnové dny ♥

      Vymazat
  7. Krásné fotečky! Žirafy mám také strašně ráda! Jsou úchvatné :) Surikaty jsou moc roztomilé :) taky jsem nevěděla, čím se živí :O O Kunětické hoře jsem několikrát slyšela, ale bohužel ještě nenavštívila. Díky, že jsi mě tam vzala s sebou :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já moc děkuji za návštěvu a přeji krásné květnové dny plné sluníčka ♥

      Vymazat
  8. Šárko, tvůj článek mi připomněl, že Kunětickou horu mám na seznamu míst, kam bych se chtěla kouknout... A žirafy jsou super.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Stáňo, tak ať se podaří výlet uskutečnit. Měj se moc hezky 🌞

      Vymazat