čtvrtek 7. února 2019

České filmy mě baví #9

Krásné odpoledne, přátelé :)


Myslím, že většina z vás, kdo se zajímá o český film, zaregistrovala reklamu na novinku filmového plátna Ženy v běhu. Jakmile jsem o filmu četla a viděla obsazení, bylo mi jasné, že ho musím vidět.

Anotace:
Věra (Zlata Adamovská) prožila s Jindřichem báječný život a je pevně rozhodnutá splnit jeho poslední přání – zaběhnout maraton! Emancipovaná a rázná matka tří dcer v tom nevidí žádný problém. Prostě si trasu rozdělí na čtyři díly a zdolají těch více než 42 kilometrů jako rodinná štafeta. Žádná z nich sice dosud neuběhla ani metr, ale do startu přece zbývají tři měsíce a trenér Vojta (Vladimír Polívka) připravil skvělý kondiční plán. Stačí jen začít. Dcery se ovšem do běhání nehrnou. Mají úplně jiné starosti. Nejstarší Marcela (Tereza Kostková) čelí dennodenně průšvihům svých tří synů a jejich otec Karel (Ondřej Vetchý) ji už dvacet let neumí, nebo nechce, požádat o ruku. Prostřední Bára (Veronika Khek Kubařová) touží po dítěti, jenže pro něj zatím nenašla toho pravého tatínka. Její biologické hodiny bijí na poplach. A nejmladší Kačka (Jenovéfa Boková) sice chlapa má, ale ten chlap má jeden zásadní háček – manželku. Zamilovaná Kačka přesto lpí na vztahu bez budoucnosti. Je zřejmé, že dcery mají momentálně úplně jiné priority než běžecký trénink. Svérázná maminka Věra proto musí napnout všechny síly, aby rodinnou štafetu přivedla přes řadu překážek a komediálních komplikací na start Jindřichova vysněného maratonu. S běháním je to úplně stejné jako v životě. Důležité je vydržet a nevzdávat se, když cíl je na dosah…




(zdroj fotografií: Google)

Vyrazili jsme s mužem a dcerou teď v pondělí a nelitovali jsme. Skvělá komedie protkaná i vážnějšími prvky, hlášky, které určitě zlidoví, jo, bavili jsme se. A vypadá to, alespoň konec tomu nasvědčuje, že by mohlo být nějaké pokračování.

Pokud jste o filmu ještě neslyšeli a máte podobné kousky rádi, určitě vyrazte za kulturou. Film se jistě bude nějakou dobu hrát, zájem je veliký a sály vyprodané.

Vaše Šárka ♥



9 komentářů:

  1. Byli jsme s mužem minulou sobotu a báječně jsme se pobavili. Sice od začátku bylo trochu jasné, kam u jednotlivých dcer dějová linka směřuje, ale to vůbec nevadilo. Skvělé obsazení a humorné hlášky nás rozesmávali. Kino bylo plné, což jsem docela byla překvapená.
    Ála

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, bylo to sice víceméně průhledné, ale i tak jsme se pobavili :) Já jsem koukala, že v Pardubicích přidávali i promítací časy v Cinema. Taky jsme měli téměř úplně plný velký sál :) Krásný den :)

      Vymazat
  2. Jeee Šári,
    mi se zrovna dneska chystáme. Tak snad to dopadne.
    Krásný víkend ti přeji.Z♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Takže můžu všem doporučit.. Moc se nám to libilo. 🖤🖤🖤

      Vymazat
    2. Zdeničko, tak to je super, my byli také moc spokojení :)

      Vymazat
  3. Šárko, o filmu jsem slyšela, věřím, že se na něj dostaneme. :o)
    Přeji krásný víkend. D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dáši, určitě se na něj vydejte, pobavíte se :) Měj se krásně ♥

      Vymazat
  4. ŽENY V BĚHU SE MI MOC LÍBILY. :-)

    OdpovědětVymazat