sobota 20. dubna 2019

Micelární voda Bioderma



Micelární vody jsou pohodlnější či snad komfortnější variantou v procesu odličování naší pleti. Fungují na principu drobných částic – micel, které přitáhnou veškeré nečistoty, přičemž pleť nijak nepodráždí. Jsou proto vhodné pro všechny typy pleti včetně té velmi citlivé.

Micely jsou jemné neiontové povrchově aktivní částice, které fungují jako magnet. Mají dva póly – hydrofilní a lipofilní. Díky této dvojí afinitě jednoduše absorbují tuky, kožní maz i make-up a zároveň rozpustí prach a jiné nečistoty rozpustné ve vodě. Tím pleť dokonale odlíčí.

Micelární voda tedy v jednom kroku zbaví pleť všech nečistot i make-upu, včetně toho voděodolného, aniž by pokožku podráždila. Pleť nevysušuje, naopak ji pomáhá hydratovat a udržuji ji pružnou a svěží. Micelární vodu tak můžete použít večer na odlíčení make-upu a jiných nečistot a ráno na osvěžení a očištění pleti od kožního mazu, který se vytvořil během spánku.



Čím se micelární voda odlišuje od obyčejné vody? 

Voda z vodovodu na pleť není právě vhodná. Kohoutková voda totiž obsahuje vápník, chlor a jiné látky, které mohou citlivou pokožku dráždit. Ta termální zase nemá čisticí schopnost. Časté oplachování vodou může navíc porušit hydrolipidický filtr, který naši pokožku chrání před vniknutím bakterií a zajišťuje přirozenou hydrataci. Klasická voda z vodovodu tedy způsobuje vysychání pleti. Micelární voda se po použití nemusí oplachovat, což je její největší předností. 

Každý jednotlivý typ pokožky si zaslouží svůj druh micelární vody 

Ano, každý jednotlivý typ pokožky potřebuje svou konkrétní péči. Pro mastnou pleť je vhodná micelární voda Sébium H20, která reguluje tvorbu mazu, čímž zabraňuje ucpávání pórů. 


Potřebnou hydrataci pleti zajistí micelární voda Hydrabio H2O. Micely v ní obsažené totiž zabraňují porušení vrstvy, která se stará o rovnováhu vody v pokožce.


Spousta z nás má velmi citlivou pleť. Pro citlivou pokožku nabízí Bioderma micelární vodu Sensibio H2O, která zanechává pokožku jemnou, snižuje její senzitivitu a posiluje odolnost citlivé pleti před vnějšími vlivy. 

Bioderma Sensibio H2O nám zajistí čistou a zklidněnou pleť bez zbytků make-upu a nečistot z ovzduší. Odstraní 99% make-upu, 98% jemných částic z ovzduší z povrchu i hloubi pokožky. Odstraní také 78% těžkých kovů ze znečištěného prostředí, které ulpí na naší pleti. Hloubkově čistí a respektuje rovnováhu pokožky.



Jak micelární vodu použít?

Použití micelární vody je velice jednoduché. Navlhčíme tampon a jemně z obličeje odstraníme veškerý make-up a nečistoty. 

Všechny micelární vody Bioderma jsou hypoalergenní, neobsahují alkohol ani paraben a jsou tak v dokonalém souladu s naší pokožkou.

Dopřejme své pleti komfort v podobě micelárních vod značky Bioderma.



4 komentáře: