pondělí 1. června 2020

Kosmetické spotřebováno #2


Krásný den, přátelé :)

Sleduji, jaké články mají u vás největší ohlas a které vás zajímají méně. Vypadá to, že přírodou jste již přesyceni, takže zabrousíme tentokrát trošku jinam.

Hodně dlouho jsem syslila flakonky, tuby a kelímky od spotřebované kosmetiky. Pak se mi taška s nimi někam poděla, ale po několika měsících jsem ji opět našla. Mezitím jsem samozřejmě syslila dál. Takže „odpadků“ tady mám asi tak na tři články.

Takže dnes tato první hromádka z košíku...

Regenerační šampon a balzám na poškozené vlasy od Yves Rocher
Vůbec mi na moje vlasy nesedl, svědila mě hlava, vlasy nevypadaly zregenerovaně ani v nejmenším. Toto bylo pro mě šlápnutí vedle, ale věřím, že někdo jiný může mít opačný názor.


Vyhlazující čístící tonikum od Yves Rocher Sérum Végétal
S tímto produktem jsem naopak hodně spokojená. Že by tedy vyhlazovalo pleť, to jsem si úplně nevšimla, ale pleť dočistí, hydratuje a moc příjemně voní. Momentálně snad používám už čtvrté balení. Přestože je čiré, není úplně vodnaté a opravdu jsme si sedly.

Pečující micelární voda dvoufázová od Garnier
Tak tuto micelárku zase používá ráda dcera a je s ní spokojená.

Slupovací maska s Cannabis od 7th Heaven
Toto opravdu nebyl produkt pro mě. Maska má konzistenci podobnou hustšímu, tekutému medu. Než zaschla, dost nepříjemně chladila. Jo, v létě by to bylo fajn. Po zaschnutí jsem ji tedy sloupla. Pleť byla hladká, hebká, ale neskutečně vysušená. Dalo mi hodně práce ji zhydratovat. A stejně mě ještě potom pálily tváře. Takže doporučuji spíš na smíšenou a mastnější pleť. Ani vůně mi nebyla nijak příjemná. Maska byla u časopisu, jinak bych po ní v drogerii nesáhla.


Sprchový gel od Faberlic s kokosem
Klasický sprcháč, ničím výjimečný, ale vůně byla opravdu kokosová, ne taková ta umělá, přivoněná.

Sprchová pěna Rituals Yalda
Sprchová pěna s vůní granátového jablka a vodního melounu byla úžasná, ostatně jako všechny pěny od Rituals. Božská vůně, pokožka po umytí zůstává vláčná a voňavá. Rituals miluju.

Micelární sprchový gel Anti – stress od Dove
Tohle byl sprcháč dcery, ale vyzkoušela jsem a byl příjemný a krásně mi voněl. Pokožka zůstala vláčná.


Dove antiperspirant Original ve spreji
Je to klasika mezi antiperspiranty, kupuji ho opakovaně. Za mě palec nahoru.

Parfémovaná voda od Essens... imitace DKNY Be Deliciouse
Naprostá spokojenost, voněl jako originál, klidně si koupím znovu.

Zázračný kelímek od Oriflame ... meruňka
Tyto balzámky mám na jednu stranu ráda, protože skvěle hydratují, někdy jsem s ním na noc mázla i odřený nos nebo popraskané ruce a super. Co mi však vadí, je prostě ten kelímek a že se do něj musí sahat. Používám proto tedy jen doma.


Tekuté mýdlo na ruce Balea Tropisches Paradies
To byla asi nějaká loňská limitka od Baley. Prostě klasické mýdlo na ruce, možná mě trošku vysušovalo, ale vůně super.

Tekuté mýdlo na ruce Naturelle Farmasi s levandulí
Taky klasické tekuté mýdlo, vůni levandule miluju, ale bohužel levandulová řada již není v prodeji. Nevysušovalo pokožku.


Krém na ruce Avon Planet Spa Radiant Gold
Tak toto byl opravdu super vyživující krém na ruce, krásně se vstřebával, hydratoval, vyživoval. Velký palec nahoru.

Farmasi krém na ruce s arganovým olejem proti stárnutí pokožky
Příjemný krém, hydratoval, vyživil, ale když porovnám tyto dva, Avon vede, přestože složením asi bude lepší Farmasi.


U zubních past já většinou nepociťuji zásadní rozdíl kromě třeba míry pěnivosti, chuti a podobně. Ty tři vzorečky jsem dostala u dentální hygienistky. Je tedy pravda, že Parodontax mi fakt nechutná. Sensodyne kupuji celkem často, mám citlivé krčky. Vademecum už si ani nepamatuju, jaká byla, ale určitě jsem neměla žádné zásadní výhrady.


Rozjasňující makeup od Yves Rocher
Tak to bylo šlápnutí vedle a velké. Mejkap mi zalézal do vrásek, zvýrazňoval texturu pleti, že by rozjasňoval, to jsem tedy neviděla, ani jsem netrefila odstín, byl dost světlý, za mě tedy velké ne. Jasně, že jiné pleti sednout může, ale na zralejší, sušší pleť nedoporučuji.

Tužka na rty Invisible Protect a Define od Trend It Up
Bezbarvá tužka, která by měla redukovat vrásky a nerovnosti na rtech a připravit je tak na aplikaci rtěnky. Za mě ne, rty jsem měla spíš jen vysušené, prostě úplná zbytečnost.

Miniatura Roller Lash řasenka od Benefitu
Tato řasenka byla svého času ke koupi spolu s časopisem, takže jsem samozřejmě musela vyzkoušet. A naprosté nadšení. Řasenka řasy prodlouží, oddělí, neslepuje, neopadává, prostě ji miluju. Mám ještě jednu v zásobě.

Vichy Liftactiv Collagen Specialist – liftingový krém proti vráskám 
Tuto miniaturu jsem měla na vyzkoušení a jsem za to ráda, protože kdybych si koupila plné balení, asi bych byla pěkně naštvaná.
Krém byl sice velmi příjemný na pleť, ale bodejť by nebyl, když je nacpaný silikony. Když jsem si třeba po chvíli po obličeji přejela, začala se ona silikonová vrstva drolit. Takže asi tak. Pro mě o ničem, zpočátku jsem měla i pocit jemného pálení obličeje, to už se později neopakovalo, ale ani jsem ten vzorek nedopotřebovala. Voněl hezky... To je za mě jediné plus.


A další hromádka čeká na příště.

Mějte se krásně a klidně mi dejte tip na nějaký váš kosmetický objev, na produkt, bez kterého už si den či večer neumíte představit.

Vaše Šárka ♥


1 komentář:

  1. Já zrovna používám ten regenerační šampon a kondicionér od YR a docela mi vyhovují. Naopak sprácháč Dove mi nevoněl ani trochu a nakonec jsem ho používala na ruční praní svetříků :). Vadamecum jsem měla taky a je to taková nudná nevýrazná pasta:)
    Jsem zvědavá na pokračování

    OdpovědětVymazat