čtvrtek 25. června 2020

Trvalé odstranění chloupků pomocí laserové epilace


Laserová epilace je nejideálnějším způsobem, jak docílit sametového těla bez chloupků. Odstraňování chloupků žiletkou, voskem, či cukrovou pastou je zdlouhavé a hlavně se musí po určité době neustále opakovat.

Dnes však již máme metodu, která spolehlivě nahradí žiletky, elektrické holící strojky, depilátory, či různé depilační vosky a pasty. Epilace laserem představuje v současné době tu nejlepší cestu k dlouhodobě hladké kůži. Na počátku je nutné podstoupit čtyři až šest sérií, dále je třeba zákrok zopakovat pouze dvakrát za rok. Chloupky, které se mezi jednotlivými epilacemi objeví, budou jemnější a vyroste jich mnohem méně.

Princip laserové epilace

Při laserové epilaci se zničí vlasová cibulka, chloupek tedy už znovu nevyroste.

Je vhodná laserová epilace pro každého?

Epilaci laserem může podstoupit téměř každý, kdo touží po hladkém těle a zároveň se chce vyhnout žiletkám a voskovým páskům. Ve většině případů jsou klientky ženy, ošetření ja však vhodné i pro muže, kteří se chtějí zbavit chloupků, považují ochlupení za obtížné při sportování, či zkrátka chtějí mít jen hladké tělo bez chloupků. Epilace laserem se nedoporučuje jedincům, trpícím nadměrným růstem silných, tmavších stvolů ochlupení (hypertrichózou). Tato epilační metoda je účinná pouze z malé části u jedinců, kteří oplývají světlými chloupky, jenž obsahují malé množství melaninu. Zákrok v tomto případě nebývá doporučen, aby se předešlo případnému zklamání zákazníka z neuspokojivého výsledku.

Počet opakování laserové epilace

Pro dlouhodobý účinek laserové epilace se doporučuje zpočátku ošetření zopakovat 4x až 6x v časovém intervalu 4 týdnů. Vlasová cibulka se totiž podaří zničit pouze tehdy, pokud je chloupek v růstové fázi. Současně se v této fázi nachází asi 40% chloupků, proto je tedy nutné ošetření opakovat. Po počáteční sérii stačí podstoupit již jen udržovací ošetření 1x až 2x za rok.

Bolest či nepříjemné pocity během operace se u každého klienta můžou objevit v rozdílných stupních. Jedinec během ošetření může pocítit pálení či zanedbatelné štipkání. Ve SKIN CARE Liberec se k zákroku využívá laseru, kde lze přistoupit k použití vodního chlazení. Bolestivost a citlivost zákroku se tak zmenšuje. Na určité partie lze použít také znecitlivující krém.

Laserem lze epilovat v podstatě jakoukoliv partii na těle. Ženy nejčastěji požadují epilaci chloupků nad horním rtem, brady, podpaží, třísel a lýtek. Mužům se zpravidla epilují lýtka, záda, krk a hrudník. Ženy mají navíc tu výsadu, že jim je umožněna epilace intimních partií z estetických důvodů.

Laserová epilace se nedoporučuje podstupovat během letního období. Bolestivější může být v období menstruace. Doporučuje se 4 týdny před epilací chloupky nevytrhávat, pouze holit. Před ošetřením musí být dané partie hladce oholené.

Samotný zákrok trvá 10 až 60 minut podle rozsahu. Kůže může být po zákroku zarudlá, epilované partie mohou pálit či otéci. Tyto nepříjemnosti jsou individuální, nejsou nijak závažné a brzy odezní. Po epilaci se alespoň 6 týdnů neopalujte. Pokud se nelze vyhnout pobytu na slunci, chraňte svou pokožku SPF krémem s vysokým faktorem 50+.

Výhody laserové epilace oproti ostatním metodám

Samozřejmě v první řadě jde o dlouhodobý efekt hladké pokožky bez nežádoucích chloupků. Dále to je úspora času, který běžně musíme věnovat odstraňování ochlupení. A nakonec nesmíme zapomenout zmínit minimální bolestivost epilace, pokud se použije kontaktní vodní chlazení a znecitlivující krém.

Zdroj informací pro článek: SKIN CARE Liberec https://www.skincareliberec.cz

1 komentář:

  1. Mám doma právě IPL strojek od Philips, Lumea, a používám ho už delší dobu a úplně mě chloupků na všech místech nezbavil, ale rozdíl tam rozhodně ne. Kéž by prostě chloupky vůbec nerostly :D

    OdpovědětVymazat