Přeji všem krásný večer :)
Dnes vám přináším recept na kávová slepovaná srdíčka máčená v čokoládě. Už kdysi jsem pekla cukroví z kávového těsta, ale letos jsem našla lepší recept. Cukroví je chuťově moc dobré a křehounké.
Recept na kávová srdíčka
300g hladké mouky
200g másla nebo Hery
100g moučkového cukru
2 žloutky
1 kávová lžička instantní kávy
Čokoládová poleva:
čokoláda na vaření
100% tuk (Omega, Iva, Lukana)
Na 100g čokolády 50g 100% tuku.
Z uvedených surovin si vypracujeme těsto a necháme ho alespoň dvě hodiny v lednici odpočinout. Poté vyválíme plát a vykrajujeme srdíčka. Poklademe na plech vyložený pečícím papírem a pečeme na 180 stupňů dorůžova. Srdíčka slepujeme marmeládou, já jsem použila meruňkovou, ale taková pomerančová by taky nebyla špatná. Nakonec půlku srdíčka namočíme v čokoládě.
Teď už zbývá jen si uvařit šálek kávy a vychutnat vánoční pohodu :)
Mějte se krásně...
Šárka ♥
Žádné komentáře:
Okomentovat