úterý 12. dubna 2016

Králík pečený na zelenině


Přeji všem krásný úterní den :)

Dnes mám pro vás recept na králíka. Pekla jsem ho v neděli po strašně dlouhé době a opravdu jsme si pochutnali.

A co kromě králičího masíčka budete ještě potřebovat?

Suroviny
králík
sůl
kmín
celý pepř
nové koření
bobkový list
kořenová zelenina - celer, mrkev, petržel
cibule
česnek
řepkový olej, kdo používá sádlo, může být


Králíka si naporcujeme. Hlavu jsem oddělila, nepekla. Osolíme. Na dno pekáčku dáme olej a pokrájenou cibuli. Poklademe nasolené porce králíka. Já pekla spolu s bůčkem, maso se tak nevysuší. Ovšem kdo chce králíka dietního, pouze dusí, a samozřejmě bez bůčku. Naporcované a osolené kousky masa jsem dále posypala kmínem, přidala celý pepř, nové koření a bobkový list. Přidáme kořenovou zeleninu nakrájenou na kolečka či na kostičky, cibuli a česnek také na menší kousky. Podlijeme a zakryté alobalem pečeme minimálně hodinu. Poté odkryjeme a ještě určitě alespoň půl hodiny dopékáme dozlatova.
Podáváme s bramborovým knedlíkem, zelím nebo špenátem, jak je libo a čistě podle vaší chuti.


Přeji všem dobrou chuť :)


Do příštího příspěvku chystám fotografie ze ZOO v Brně, kde jsme se před velikonoci byli podívat. 

Zdraví vás Šárka :) 



Žádné komentáře:

Okomentovat