neděle 27. srpna 2017

Po více než patnácti letech návrat do Moravského krasu...


... a dokonce i do stejného kempu. 

Přeji vám všem krásný den :)

V Moravském krasu jsme byli poprvé, když byli děti malé, myslím, že to byla naše druhá dovolená s nimi. A určitě to bude víc než patnáct let. Tenkrát jsme se ubytovali v autokempu Olšovec, jezdili jsme pod stan. A byli jsme nadmíru spokojení.

Letos jsme se tam tedy vydali po letech podruhé, jen na pár dní. Manžel chtěl hlavně vyzkoušet nové přírodní stezky pro horská kola Singletrail. Objednali jsme si tentokrát chatičku, jenom malinkou čistě na přespání. A místo dětí jsme sebou vzali pejska. Pro Kejsinku to byla první dlouhá cesta autem a první přespání mimo domov. Ale zvládla to docela dobře. První noc tedy štěkala na každé šustnutí a děsně ji iritovalo otevřené okno u chatičky. Ale při tropických nocích to jinak nešlo. Takže sice jsme se moc nevyspali, ale ona postupem času, jak už byla víc a víc unavená, prděla na zvuky a spala taky ☻ A další poprvé, které ji čekalo, tak bylo koupání v rybníku. Byla právě ta strašná vedra, že jsme měli strach, aby se nepřehřála, tak jsme ji každý den trošku osvěžili. Vždycky pookřála, ale dobrovolně by tam nevlezla.

Jinak pár slov ke kempu. Samozřejmě prošel rekonstrukcí, má nové sprchy, záchody, takže to mě potěšilo. Také vyrostly občerstvovací možnosti, které jsme hojně využívali, jelikož jsme si sebou nebrali ani hrnek.Vyrostly samozřejmě také nové krásné chatky a chatičky. Jen bych řekla, že lidí pod stanem bylo celkem málo, přestože bylo nádherné počasí a sezóna v plném proudu. Asi jsme všeobecně všichni pohodlnější ☻

Moc jsem nefotila, tak alespoň pár fotek pro představu.







Toto už není rybník Olšovec, ale jeden z dalších rybníčků v okolí.


Ano, v takové chatičce jsme přespávali.



Přiblížila jsem si městys Jedovnice.




Rybník jsme celý obešli kolem dokola, takže tady koukáme z protějšího břehu směrem k našim chatičkám. Bylo to zhruba kolem 5km.







Jeden den jsme se byli koupat na lomu Šošůvka. Bylo tam nádherně, voda úžasná. Pejsci měli sice zákaz přístupu do vody, ale to naší Kejsuli nevadilo, dobrovolně vodu nevyhledává.






A to je pro dnešní článek všechno. Znáte krásy Moravského krasu? Navštívili jste již tuto oblast? Rozhodně stojí za to, protože v okolí najdete například spoustu jeskyní.

Mějte se krásně a užívejte letní dny :)

Vaše Šárka ♥

Na závěr Kejsinky první přírodní koupání ☻



2 komentáře:

  1. Tak to je náhodička :) zrovna před měsícem jsme se úplně náhodou dostali taky do Jedovnic. Jinak jsme byli ubytováni v Blansku, koukli se do krásných Křtin a musím říct, že v Moravském krase se mi opravdu moc líbilo. Rozhodně máme v plánu se sem znovu vypravit.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to je pěkná náhoda :) Moravský kras je úžasný, za návštěvu rozhodně stojí. Ve Křtinách jsme byli také.

      Vymazat