Obtěžují vás nepříjemné pocity spojené s nafouklým břichem? Pokud nás
nafouklé břicho trápí delší dobu, není to už pouze nepříjemná
záležitost, nýbrž docela zásadní problém.
Příčin těchto nepříjemných pocitů může být hned několik. Nejčastější z
nich je přílišná plynatost ve střevech. Omezte nadýmavou zeleninu jako
brokolici, květák, cibuli, česnek, zelí nebo kapustu. Také meloun
pojídejte s rozumem, dále ovoce jako broskve, nektarinky, švestky,
třešně, blumy. Luštěniny předem namáčejte, vodu slijte, a vařte ve vodě
čerstvé. Všechny tyto potraviny totiž obsahují oligosacharidy, které
mohou nafouklé břicho způsobit.
Pozor si dávejte také na čerstvý chléb, ještě teplé pečivo či buchty.
Je to výborné samozřejmě, co si budeme povídat, ale… Břicho vás potom
může pěkně potrápit.
Snažíte se změnit jídelníček a stravovat se zdravěji? Možná ani
netušíte, že jste najednou o dost navýšili množství vlákniny ve stravě.
Celozrnné výrobky, větší množství ovoce, zeleniny, proteinové tyčinky,
to je více vlákniny, než potřebujete. Zkrátka platí všeho s mírou.
Více najdete na stránkách magazin.cz
Vaše Šárka ♥
Přiznám se, že mne tento problém též tížil.
OdpovědětVymazatJím mnoho ovoce a zeleniny a po dietní chybě většinou kolem vánoc :-), mám problémy.
Navštívila jsem svou bývalou šéfku, primářku gastroenterologie. Vše v pořádku, mám si koupit Espumisan.
Přiznám se, že moc nepomáhal než jsem navštívila bylinkářství a byly mi doporučeny dvě byliny, z nichž se jedna jmenuje Chanca Piedra. Piji třikrát denně a výsledek je naprosto luxusní.
Přestala jsem být jako nadmutá koza.
Děkuji za zkušenost :)
VymazatMěla jsem podobný problém,od nového roku jsem vysadila pečivo,sladký a je to mnohem lepší a cítím se líp...Ila
OdpovědětVymazatIlonko, tak to naprosto věřím, jenže třeba já jsem úplnej závislák na sladkým a pěkně mě to štve. Musím s tím něco udělat, ovšem zrovna teď si tím sladkým pěkně obaluji nervy :)
Vymazat