pátek 3. dubna 2020

Koronavirus... pleteme si paniku se zodpovědností


Tento článek jsem publikovala už někdy před 14 dny, takže jisté pasáže byly aktuálnější, nicméně, podstata zůstává stále stejná a to je ZODPOVĚDNOST.

Nejedete na lyže do zasažených oblastí? Zbytečně panikaříte, přece jste mladý, tak co strašíte. Máte obavy, tak se snažíte získat nové informace? Šíříte paniku. Jde jen o jinou chřipku, tak nepanikař... A tak dále... Neustále se opakující bohorovné věty na internetu.

Dnes a denně se normální, zodpovědný člověk může rozčílit doběla u každého druhého článku na sociálních sítích na toto téma. Nad tou lehkovážností spousty lidí.

Ano, vše zpočátku možná vypadalo jako chřipka, která přece ohrožuje jen „ty staré“ a nemocné. Aha, kdo nemá v rodině nikoho ve starším věku či chronicky nemocného? Ohrozíte své blízké svým nezodpovědným jednáním? A staří lidé nejsou lidé? Mají doplatit na hazardování mladých lidí?

Snad už všichni (i když já osobně o tom silně pochybuji, tak alespoň většina) pochopili, že o žádnou, lehkou chřipku nejde. Zavřely se školy, zavírají se školky, skončilo volné cestování, zavírají se některé obchody, muzea, jsou rušeny kulturní akce. Kvůli lehké chřipce? Vážně si to ještě někdo myslí?

Více si můžete přečíst na magazin.cz.

Mějte se moc hezky a opatrujte se. O víkendu vás potěším fotkami jarní přírody, kam chodíme dobíjet baterky. A taky bude brzy nějaká kosmetika, filmy, seriály a recepty.

Vaše Šárka ♥

Žádné komentáře:

Okomentovat