Krásný, tropický pátek :)
Dnes mám pro vás jeden jednoduchý a rychlý recept na bábovku. Díky spolupráci s e-shopem Denis Henry jsem si mohla vybrat něco pěkného do domácnosti a moje volba padla mimo jiné na krásnou formu Nordic Ware. Kdo peče, tak formy této značky určitě zná. Objednala jsem si formu Královská lilie a tvarově je opravdu moc hezká. Bábovka se z ní krásně vyklopila, doslova mi vyklouzla. Byla jsem nadšená, že jsem se nemusela trápit nějakým poškozeným, polámaným výsledkem.
A jdeme tedy na recept.
Jinak pár slov k e-shopu. E-shop Denis Henry je přehledný, objednat na něm můžete spoustu produktů do domácnosti od nádobí, přes pánve, nože, pečící formy až třeba právě po dózy na uskladňování potravin. Dodání bylo velice rychlé a zboží přišlo v naprostém pořádku.
A to je pro dnešní článek všechno. Napište mi, zda máte nějakou svou oblíbenou bábovku, kterou pečete nejčastěji. A také mi můžete prozradit, jaké formy na bábovky vám vyhovují nejvíce.
Nakonec bych chtěla poděkovat Veronice Krakešové za zprostředkování této milé spolupráce.
Krásný den vám všem ♥
Šárka ♥
Šárko, bábovku dělám hodně podobnou, my jí doma říkáme "hrnková", je u nás taky oblíbená. Jinak mám ráda i tvarohovou. Z e-shopu Denis Henry mám krásnou mísu - používám ji hlavně na bramborový salát. Ty sis formu vybrala dobře - ten tvar se mi hodně líbí.
OdpovědětVymazatHezký den
Stáňo, děkuji 🙂 Tvarohovou bych mohla taky vyzkoušet, tak mám na příště tip 🙂
VymazatMám podobnou formu a jsem z ní nadšená)))
OdpovědětVymazatHezký víkend a díky za recept.
Eva http://es-ideas.blogspot.com/
Evi, děkuji a krásnou neděli 🌞
VymazatKrásné forma a to, co z ní vyklouzlo jsem obdivovala už na IG.
OdpovědětVymazatŠárko, bábovka je opravdu jako malovaná!
Přeji příjemný den. Helena
Helenko, moc děkuji a krásnou neděli 🌞
VymazatŠárko forma vypadá moc pěkně. Podobný recept na bábovku mám, jen místo vody dávám mléko a mám to na přepočtené hrníčky. Také dělám šlehačkovou, kde se místo oleje a mléka dá 1 celá šlehačka 250 ml. Tam jsou to:
OdpovědětVymazat4 vejce, hrnek cukru, 1 vanilkový cukr, dva hrnky polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva, 1 smetanu ke šlehání 250 ml. Pro mramorovanou se část těsta promíchá se lžicí kakaa. Dobrou chuť.
Jaruško, děkuji a se smetanou určitě zkusím 🙂
VymazatForma se mi moc líbí.Mám klasickou ještě po mamince a chtělo by to změnu.Recept mám asi podobný,akorát tam dávám zakysanou smetanu.Měj se hezky
OdpovědětVymazatJituško, děkuji, já myslím, že všechny máme podobný recept na nějakou tu dvoubarevnou bábovku 🙂 Hlavně, že nám všem chutná. A tak třeba dát tip, že by se nějaká forma hodila k vánocům nebo narozeninám? 😉 Měj se moc hezky.
VymazatTo zas bude kilo navrch - bábovka je u mne nejlepší, co znám z masa - my to máme s manželem, Šárko, rozdělené, on nejraději řízek mezi dvěma řízky a já mramorovou bábovku. Formy mám samé staré, kameninové, sbírala jsem je. Hrníčkové recepty mám nejraději.
OdpovědětVymazatBrzy si k tobě zase přijdu pochutnat - Jiřina z N.
Jiřinko, já taky raději tu bábovku, manžel obojí, jak řízek tak bábovku :))) Krásnou neděli a děkuji za tvé návštěvy 🌞
VymazatBábovka jako malovaná. Forma se mi moc líbí.
OdpovědětVymazatHezký den !
Hanka
Hani, moc děkuji, krásnou neděli přeji 🌞
VymazatBábovka vypadá skvěle. Forma je krásná. Máme doma podobnou od stejné značky - peče se v ní samo. 🙂
OdpovědětVymazatHezkou neděli, Šári.
Jsem z formy nadšená, pekla jsem teď podruhé a opět krásně vyklouzla. Ovšem viděla jsem i na instagramu, že měl někdo s Nordic Ware problémy, ale je fakt že ta forma byla hodně členitá, tak nevím, jestli to má vliv na vyklopení a nebo i druh těsta. Já při výběru raději koukala po méně členité. Přeji krásné letní dny, Nikolko :)
VymazatKrásná forma i bábovka, já mám od NW formu ve tvaru chaloupky a je super :)
OdpovědětVymazatSmile Thess
Nemůžu si ji vynachválit a děkuji :)
VymazatNádherná forma a parádní bábovka, moc děkuji za tip, vyzkouším :)
OdpovědětVymazatLeni děkuji moc :)
Vymazat