pátek 27. října 2017

Dva krásné dny v Havlíčkově Brodu


Krásný den vám všem přeji :)

Dnes bych vás chtěla vzít sebou na malý výlet do Havlíčkova Brodu. Minulý pátek jsme tam totiž vyrazily na dva dny s kamarádkou, protože se v Brodě konal knižní veletrh. O knihách se rozepisovat nebudu, pokud by vás knižní povídání zajímalo, přečtěte si článek na mém knižním blogu. Tady vám chci spíše ukázat několik malebných zákoutí, která jsme v Brodě s Kačkou objevily.

Jak jsem psala, vyrazily jsme na dva dny, protože Kačka je až ze severních Čech, takže jet na otočku by byla hloupost. Navíc bychom si to vůbec neužily tak skvěle jako teď.




Se svým orientačním smyslem (spíš nesmyslem ☻☻☻) jsem se obávala, jak bez mapy trefíme na hotel a poté do města na veletrh. No, občas jsme tápaly, ptaly se, ale víceméně jsme to zvládly dobře.

Ubytované jsme byly v hotelu Brixen. Je to hotýlek poblíž nádraží a byly jsme v něm nadmíru spokojené. Naprostá čistota, klid a milý personál, takže jednoznačně doporučuji, pokud byste v budoucnu v Brodu hledali ubytování. Hned poté jsme vyrazily do města. Chtěly jsme si dát někde kávičku, než vyrazíme mezi knihy. Objevila jsem na Havlíčkově náměstí kavárnu a knihkupectví v jednom a bylo to tam úžasné. V přízemí knihy a nahoře útulná kavárna s výbornou kávou a domácími záviny, tiramisu i koláči. Takže další doporučení - Kavárna a knihkupectví Vysočina. 






A po dávce kofeinu a cukru jsme konečně vyrazily na veletrh. Více o něm zde. Mezi knihami jsme strávily asi dvě hodinky. Potom jsme využily nádherného počasí a vydaly se na procházku do blízkých sadů. A tam jsme se kochaly nádherným podzimem v ohnivých barvách. No, posuďte sami.
























Na večeři jsme se usadily v restauraci hotelu U Zlatého lva taktéž na Havlíčkově náměstí. Velmi příjemné posezení, skvělé jídlo, prima ceny, vynikající vínko a milá obsluha. Nebylo co vytknout, takže máte mé třetí doporučení, pokud se budete chtít v Brodu dobře najíst - hotel U Zlatého lva.

Takto jsme tedy strávily první den. V sobotu jsme na snídani vyrazily opět do kavárny na náměstí. Na hotelu běžně pochopitelně snídaně nabízejí, ale jelikož z restaurace se stala na dva dny volební místnost, zdvořile jsme odmítly nabízený snídaňový balíček a zašly si do zmíněné kavárny. A poté jsme se šly podívat do Galerie výtvarného umění a muzea. Fotografie z prohlídky vám ukážu v dalším článku, protože jich mám docela dost, a i tak už bude tento článek óbr dlouhý ☻





Takže takhle úžasně jsme prožily dva dny v krásném Havlíčkově Brodu. Procházkou městem jsme objevily také několik obchůdků se zdravou stravou či přímo bezlepkovou prodejnu. Musím říct, že to, co jsem z Brodu viděla, se mi moc líbilo. Jediné mínus bych viděla v obrovském množství aut na Havlíčkově náměstí. Neustále tam projíždějí a musíte dávat opravdu velký pozor, abyste pod nějaké nevlezli. Kór když pořád zíráte do foťáku jako já ☻

Pro dnešek je to tedy vše a příště se můžete těšit na snímečky z galerie a na prohlídku muzea.

Vaše Šárka ♥

10 komentářů:

  1. Šárko, povedly se Ti nádherné podzimní fotky a to sluníčko jim dodává na energii. Nádhera. Krásně jste si to s kamarádkou užily.
    Přeji příjemné dny. D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dášo, moc děkuji, byl to prima víkend a za krásné počasí jsem byla moc ráda :)

      Vymazat
  2. Podařené pozdní babí léto a knížky - co si přát víc. Určitě to byl povedený výlet. Budu se muset do Havl. Brodu někdy podívat (nemáme to z chalupy daleko), zatím jsem tudy jen porjížděla...
    Stáňa (http://werka13.blog.cz)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Výlet se nám vydařil a HB určitě za návštěvu stojí :)

      Vymazat
  3. Teda Sarko, lituji cim dal vic, ze jsem nemohla jet s vama. Myslela jsem, ze je to osklive sedive mesto, ale na fotkach vypafa krasne. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Sabi, taky by mě nenapadlo, že bude v HB tak krásně. A musím říct, že jsme na tebe myslely :) Doufám, že příští rok se nám podaří nějakou společnou knižní akci spáchat :)

      Vymazat
  4. To musel být parádní víkend se vším všudy :-) Krásnou neděli Šárko, D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Danko, bylo to moc fajn, užily jsme si to :) Měj se krásně :)

      Vymazat
  5. To je nááádherný podzim! Krásné fotografie, je vidět že sis to užila.

    OdpovědětVymazat