Krásný den, přátelé :)
Ještě než si dám dokupy další fotky z letošních výletů, mám tady pro vás jeden receptík. Nebude to nic neznámého, ale je to velká mňamka. Já totiž miluju fazolky se slaninou.
Ingredience:
1000g hovězího roštěnce
koření Steak 7 pepřů
hrubozrná sůl
olivový olej
fazolové lusky čertvé 300g
anglická slanina 250g
česnek 3 stroužky
1/2 cibule
sůl
mletý pepř
olivový olej
brambory pro 4 porce
olivový olej
směs koření Americké brambory nebo jen pepř a sůl
dresink:
jogurt bílý 100g
česnek 2 stroužky prolisované
sůl
pepř
Roštěnec po vytažení z lednice necháme asi dvě hodiny při pokojové teplotě odležet a potom si nakrájíme čtyři stejné plátky.
Osolíme, okořeníme a na rozpálené pánvi zprudka opečeme na každé straně tak po minutě.
Poté vložíme do pekáčku do předehřáté trouby na 170 stupňů a necháme péct cca 7 minut.
Dalších 7 minut necháme přiklopené dojít na talíři.
Mezitím si připravujeme fazolky.
Vhodíme je do vroucí osolené vody, necháme přejít varem tak dvě minuty,
scedíme, ponoříme do ledové vody a necháme okapat.
Na pánvi si dozlatova orestujeme
cibulku a na kostičky nakrájenou anglickou slaninu, přidáme fazolky,
nasekaný česnek a dál restujeme, dokud nejsou fazolky měkké dle našich
představ. Případně dosolíme a opepříme.
Brambory řádně vydrbeme
kartáčkem, nakrájíme na čtvrtky, poklademe na plech na pečící papír, buď
jenom osolíme, či přidáme například koření na americké brambory,
zastříkneme olivovým olejem a pečeme doměkka.
Dle chuti podáváme s dresinkem.
Přeji vám dobrou chuť ♥
Mňam, to vypadá dobře 😍😍
OdpovědětVymazatDěkuji :)
VymazatŠárko, i u nás tyhle jednoduché dobroty hrají prim. Hned bych si dala 🙂
OdpovědětVymazatMěj prima dny. Petra
Petro, moc děkuji a přeji super víkend :)
VymazatKlasika, která nezklame. Sbíhají se mi sliny
OdpovědětVymazatPo pravdě bych si taky teď v práci dala :)) Měj se krásně, Stáňo :)
VymazatMoc děkuju za tip na chutný oběd!Moc hezky nafoceno.Prima zbytek dne.
OdpovědětVymazatDěkuji moc, hezký den :)
VymazatTohle když vidím, tak mi kape z huby... :D moc bych si to dala, ale bojím se, že stejk bych měla opět jako podrážku... :(
OdpovědětVymazatSabi, já ho taky nedělám, podrážka by to byla. Jirkovi se celkem daří, takže hovězí je na něm :)
Vymazat