sobota 22. května 2021

Padání vlasů

Vlasy jsou ozdobou ženy, ovšem nejen ženy se trápí jejich vypadáváním. Dříve, než začneme panikařit, musíme si uvědomit, zda jde o běžné padání vlasů či už opravdu o nadměrné. Obnova vlasů, tedy padání a nahrazování novými, je naprosto normální, fyziologický proces. Pokud vypadne zhruba 100 vlasů denně, jde o běžný stav a není třeba se znepokojovat.

Pokud však sami vidíme, že vypadávání vlasů zesílilo, nepociťujeme klasickou obnovu, pouze vytahujeme z hřebenu hrsti kštice, je potřeba se zamyslet, jaký důvod může nadměrné padání vlasů mít.

Pomineme-li důsledky těžkého onemocnění, které se nás netýká, mohou vlasy padat z důvodu přemíry stresu, špatného životního stylu, chabé životosprávy a s tím spojeným nedostatkem vitamínů či minerálů. U mužů může mít vliv genetická predispozice a v neposlední řadě věk, u žen potom například hormonální nerovnováha nebo již výše zmíněné důvody. Padání vlasů může způsobit také časté používání horkého vzduchu při fénování či opakované barvení.

Než se rozhodneme řešit padání vlasů s pomocí odborníka a cíleného užívání farmak, můžeme vyzkoušet řadu kvalitních produktů na vlasy. Šampon proti padání vlasů, na zhoustnutí kštice, přípravky s obsahem vhodných vitamínů, kofeinu, ženšenu, koncentrovaných výtažků bylin, kupříkladu břízy, kopřivy, to vše může pomoci k obnově bujné kštice. Proto tedy, než sáhnete po chemických preparátech, vyzkoušejte přípravky s obsahem přírodních složek.

Šampon proti padání vlasů je rovněž nutné vhodným způsobem podle návodu používat, doplnit jej o vhodný kondicionér a opravdu o vlasy a vlasovou pokožku řádně pečovat. Důležitá je masáž pokožky při nanášení šamponu, aby se kůže dostatečně prokrvila a vstřebala všechny důležité složky v šamponu obsažené. Posílí se vlasové kořínky a dostanou nový náboj pro svůj růst.

Neváhejte investovat do kvalitních produktů značek, jako je například Subrína, Maria Nila, Sinergy Cosmetics, Togethair a dalších. Odměnou vám bude krásná, hustá, zdravá kštice.

Zmíněné produkty najdete na stránkách navlas.cz.

Žádné komentáře:

Okomentovat