středa 22. června 2016

Hrníčková buchta s jahodami


Přeji vám všem krásný středeční den :)

Dnes mám pro vás recept na rychlou a jednoduchou buchtu. Měli jsme teď jako spoustu z vás „jahodové dny“. 

A co budete na buchtu potřebovat?

Suroviny
jahody
2 hrnky polohrubé mouky
1 hrnek moučkového cukru
1 hrnek mléka
osminku Hery
1 vejce
prášek do pečiva


Hrníček klasický, cca 250ml...



Mouku, cukr a tuk promísíme a uděláme si drobenku. Trochu si dáme stranou právě na posypání. Já mám ráda posypáno dost, takže dávám 2,5 hrnku mouky a 1,5 hrnku cukru, přidám kousek Hery navíc a o trochu více mléka. Záleží na vás, také na velikosti plechu, abyste neměli buchtu potom moc nízkou.
Takže mouku s cukrem a tukem máme zpracované. Přilijeme mléko, rozklepneme vajíčko a nakonec vsypeme prášek do pečiva. Těsto rovnoměrně rozprostřeme na vymazaný a vysypaný plech, poklademe pokrájenými jahodami a posypeme drobenkou. Pečeme ve vyhřáté troubě na cca 200-230 stupňů než okraje zezlátnou.


Teď už stačí jen uvařit šálek kávy a pozvat milou návštěvu :)



Mějte se krásně :)

Vaše Šárka ♥


4 komentáře:

  1. Hmmm, hned bych se zakousla :-)Tento recept znam take, dostala jsem ho od me maminky a nejradeji mam prave s jahodami, nebo svestkami a take s boruvkami a hlavne....na vrch hodne posypky:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to máme, Jani, úplně stejně :) Někdy v zimě dávám i zavařené meruňky nebo broskve, taky je to dobré a jak píšeš... hodně posypat :)

      Vymazat