pondělí 6. června 2016

Omalovánkové novinky


Přeji vám všem krásný pondělní večer :)

Přestože nemám teď nějak moc čas a ani náladu na vymalovávání a omalovánky mi doma leží ladem, svět pastelek a omalovánek sleduji a mám tady dnes pro vás několik novinek. Některé omalovánky, které vám ukážu už vyšly a některé teprve do prodeje přijdou.

Nejprve vám tedy ukážu pár tipů na omalovánky, které už si můžete hned koupit :)

Voliéra - R. Merritt, C. Scullyová
Objevte obyvatele naší voliéry – od silného orla přes vznešenou labuť až po pohádkového plameňáka a tajemného výra. Oživte obrázky svými oblíbenými barvami, vytvořte fascinující portréty zajímavých ptáků v barvách, které si vyberete. 
Inspirativní kniha pro všechny milovníky omalovánek. Díky perforovaným stránkám můžete svá díla snadno vytrhnout a vystavit všechna najednou.

Vydává Grada.

Protože miluji omalovánky Zvěřinec, nemohla mi Voliéra uniknout. Jsou na trhu od května a najdete je zde. Na e-shopu bux.cz najdete ukázku.

Vymalujte středověk - Ondřej Ševců
Středověký člověk nebyl primitiv, ani nežil v temných chýších. Mnoho lidí sice neumělo psát ani číst, ale informace měli. Překvapivě hodně a daleko cestovali, žili v souladu s přírodou a ročními obdobími, a s pevnou vírou v Boha. Měli strach z neznámého (jako my) a radovali se krásných věcí (jako my). A milovali barvy (jako my) a dovedně je využívali (možná dovedněji než my). Barvili klenby i sloupy, barvili skleněná okna, sukno na šaty, kůži na pouzdra, štíty, erby, prapory i trámy. Malovali fresky na zdi, deskové obrazy na oltáře, barvili sochy, kamenné římsy či dlaždice. Pro okruh zasvěcených vznikaly iluminované rukopisy, které dodnes září barvami. Ano, středověk byl pestrý, barevný, inspirativní.
Touto knížkou omalovánek, která čerpá inspiraci z pěti století vývoje evropského středověkého umění, se můžete přiblížit tomuto podivuhodnému světu. Je nám v mnohém blízký a v mnohém strašně vzdálený.
Najdete v ní:
* vitráže, dlažby i dřevěné kružby
* potréty Karla IV, Sv. Václava nebo Anny Lucemburské
* Svatováclavskou korunu a středověké písmo
* rytíře i husitské válečníky
* nebo také Staroměstský orloj v Praze
Tak do toho a VYBARVĚTE STŘEDOVEK.

Vydává Grada.

Podle mě jedny z neobvyklých a neokoukaných omalovánek. Zde odkaz. Na e-shopu bux.cz najdete ukázku. Omalovánky jsou v prodeji od května.

Extrémní spojovačky DOT TO DOT - P. Moffettová
Ilustrace v této knize jsou inspirovány mimořádnými místy – architektonickými ikonami, přírodními pozoruhodnostmi, historickými divy. Tato úžasná kniha vám umožní vyzkoušet nejen vaši trpělivost, ale i tvořivost na 42 podrobných obrazech, které se celkem skládají z více než 50 000 bodů! Spojujte čísla, vytvořte ohromující obraz, který pak můžete vybarvit či jinak dotvořit. Na co vlastně čekáte? Vezměte tužku, soustřeďte svou mysl, začněte kreslit a uvidíte, kam vás čáry zavedou.

Vydává Grada.

Omalovánky vyšly také v květnu. Najdete je zde. Opět na bux.cz najdete ukázku.

Herbář omalovánkový - Z. Petráková
Vybarvěte si květiny naše i exotické, vymalujte Herbář omalovánkový! Na sto šedesáti stranách najdete 78 předloh k vybarvení a dozvíte se mnoho zajímavých informací o jednotlivých rostlinách. Květiny můžete jenom jednoduše vybarvit, ale můžete je i vystínovat. Obrázky je možné podle naznačených linek vystřihnout a třeba je zarámovat nebo darovat někomu milému. Vyzkoušejte účinky zábavy, kterou jsme milovali jako děti, a která dnes plní regály knihkupectví s neuvěřitelnou rychlostí. Propadli jsme omalovánkové mánii a je nám dobře. Můžeme alespoň na chvíli zapomenout na starosti života, vybírat barvy a tvořit krásné obrázky. Tak do toho!

Vydává Grada.

Určitě skvělé omalovánky pro všechny milovníky rostlin :) Na trhu jsou od května. Zde je seznam e-shopů a opět na bux.cz najdete ukázku.

Všechny dary světa - Daria Song
Autorka Daria Song z Korejského Soulu se po velikém úspěchu s tituly Time Garden (Zahrada času) a Time Chamber (Komnata času) vrací s ještě větší silou s novým titulem The Present - Všechny dary světa.
Nádherné perokresby a výjimečný rukopis autorky jsou doprovázené okouzlujícím příběhem. Příběh o noční cestě přes svou jednoduchost a možná právě pro ni, v průběhu práce na omalovánkách nejednoho překvapí hloubkou pocitů, které příběh ve spojení s obrazy vyvolává.
Titul The Present -Všechny dary světa v České republice a na Slovensku vychází výjimečně dříve než ve Spojených Státech a Velké Británii a je příznivci tohoto žánru očekáván s netrpělivostí. Součástí omalovánek jsou podrobně vypracované postupy s ukázkami technik malby, pohlednice a přáníčka.

Vydává Šikulka.

Omalovánky vyšly také v květnu, zde je odkaz na e-shopy.

Barevná terapie - Pohlednice
20 pohlednic k vymalování
Nejkrásnější dárek? Pošlete svým blízkým vlastnoručně vymalovanou pohlednici!
Taky už jste propadli pastelkovému šílenství? Pak jsou pro vás tyto pohlednice ideální volbou! U malování se skvěle odreagujete, zbavíte se každodenního stresu a navíc můžete udělat radost i ostatním! Dvacet inspirativních a terapeutických ilustrací lze z bločku jednoduše vytrhnout, na zadní stranu nalepit známku, napsat adresu i pozdrav a poslat. Pohlednice vykouzlí milý úsměv na tváři každému, na koho si vzpomenete.


Vydává Mladá fronta.

Tyto omalovánky si už můžete také zakoupit. A na bux.cz opět můžete mrknout na ukázku.

Flóra - Art edice - Leila Duly
Skvělá ilustrátorka Leila Duly se inspirovala kouzelnými květinovými výšivkami viktoriánského období a připravila 20 dokonalých omalovánek s bohatými kyticemi a květinovými věnci, které si můžete užít ve velkém formátu, na velmi kvalitním, silném papíře a se speciální vazbou, která vám umožní jednotlivé listy snadno vyjmout a zarámovat.

Vydává Grada.



Tyto květinové omalovánky jsou také už v prodeji, zakoupit můžete tady.

Rozkvetlá fantazie - Sara Muziová
Šedesát půvabných omalovánek vás zavede do fantazijního světa rozkvetlé zahrady. V roztodivných zákoutích tu zpívají ptáci a ukrývají se barevní živočichové. Omalovánky, které udělají radost dětem stejně jako dospělým, lze z bloku vytrhnout a použít jako plakát.

Vydává Slovart.




Omalovánky si můžete  objednat.

V hlubinách džungle - S. Muziová
Úchvatná sbírka šedesáti omalovánek z hlubin džungle poslouží jako zábava i lék na každodenní stres a udělá radost dětem stejně jako dospělým. Omalovánky je navíc možné z knihy vytrhnout a pověsit jako plakát!







Omalovánky vyšly před pár dny  u Slovartu a zde si můžete vybrat, kde si je zakoupíte.


Omalovánky, které vyjdou :)

Vogue - Kniha omalovánek - Ian R. Webb
Jedinečná kniha omalovánek módního návrháře Iana R. Webba, které nakreslil podle původních modelů kultovního časopisu Vogue. Představované modely vznikaly podle návrhů z padesátých let, slavné éry extravagantních klobouků, které dokonale ladily s lodičkami, vosích pasů a odměřené elegance. Tímto obdobím se inspiruje také řada dnešních nárhářů, jako jsou Miuccia Prada, Dolce & Gabbana a Raf Simons. Staňte se na chvíli módní návrhářkou nebo návrhářem! Obrázky můžete vybarvit podle textů v duchu původních modelů, které posloužily jako předloha, a nebo zapojit fantazii a zvolit si vlastní barvy a vzory.

Omalovánky vychází u Slovartu a na trhu budou během června.

Magické město - L. M. Cullenová
Vstupte do tajemného světa skrytých zákoutí, ulic a uliček a nechte se unášet nápaditými obrazy měst z celého světa. Vdechnete černobílým stránkám svého originálního barevného ducha a uvolníte se při vymalovávání.






Omalovánky vydává Ikar a na trhu budou rovněž během tohoto měsíce.

Města
Pojďte s námi tentokrát cestovat po Česku a Evropě a vymalujte si své město! A pokud chcete snít, podívejte se s námi do pitoreskních fantastických a pohádkových městeček!
Miliony lidí ve světě podlehly tvorbě, podlehly omalovánkám. Bez výtvarného nadání a bez odborného vzdělání mají chuť tvořit něco krásného. Vidět konkrétní výsledek svého úsilí. V době, kdy řemeslná tvůrčí práce je na okraji zájmu, v době informací, které jsou každou vteřinu doplňovány a mění se, v době elektronických médií, lidé hledají něco konkrétního, skutečného. Tisíce specialistů zkoumají proč. Je to tím, že žijeme v postmoderní době, ve světě neomezených možností, bez jasného ohraničení, kam se ještě může a kam ne. Je to tím, že lidé, ve své většině potřebují nějaké mantinely a omalovánky je mají. Nebo je to tím, že žijeme ve virtuálním světě e-médií, většina lidí jen něco prodává a kupuje, ale nic konkrétního nevyrábí, ale ta potřeba tvořit, něco vyrobit, mít naprosto konkrétní výrobek nám zůstala jako dědictví minulých generací. Dnes se máme materiálně lépe. Nikdo netrpí hlady. Ale je to opravdu lepší život? Neztrácíme se v chaosu informací?

Omalovánky vydává Fortuna Libri a zakoupíte je během tohoto měsíce.

Alfons Mucha
Celosvětové omalovánkové šílenství (posedlost) svědčí o tom, že lidé mají potřebu krásy a potřebu tvořit, i když sami nemají talent ani výtvarné vzdělání. Chceme si sami vyrobit něco hezkého a ozdobit si byt nebo kancelář, abychom se cítili lépe. Pochopitelně každý člověk není schopen volné tvorby. Ale to přeci nevadí! Důležité je mít chuť a vzít pastelky a pustit se do tvorby! Naše nové omalovánky jsou trochu jiné než ty předešlé. Doposud jste vymalovávali motivy neznámých výtvarníků nebo tvořili mandaly, nyní je tu ale známý malíř Alfons Mucha. A vy máte možnost si jeho obrazy vymalovat podle sebe nebo se nechat inspirovat zmenšenými originály na zadní straně obálky. Třeba objevíte netušené kombinace barev, o kterých Alfons Mucha ani neměl ponětí. Netrapte se tedy tím, že nemáte miliony na věhlasné originály. Vy sami si můžete vyrobit originál, i když vám povedeme ruku. Naše omalovánky vám určí pouze tvar, ale barevnost je na vás.

Proč Alfons Mucha?

Nejenže se část jeho ilustrací pro omalovánky opravdu hodí, ale je tu ještě jiný důvod. Je notoricky známé, jak začínal, i jak se díky plakátům pro Sarah Bernadovou proslavil a že stal se nejvýraznější postavou české ale i světové secese. Méně známý je jeho vztah k okultismu, mystice a skrytým symbolům. Muchu jako další umělce z přelomu 19. a 20. století tyto věci fascinovaly. Ve svém ateliéru v Paříži se scházel s výraznými osobnostmi té doby, mimo jiné jeho přítelem a častým hostem byl astronom a matematik Flammarion. Ten ho uvedl do tajemství mimosmyslového vnímání. Mucha propadl parapsychologickému jevu tzv. automatického psaní a kreslení. To znamená, že se dokázal uvést do transu, na nic nemyslet, osvobodit se od vnějšího světa a jen a psal a maloval, aniž myslel na to, co. Vznikaly někdy nesmyslné texty či obrazy, které vypovídaly o momentálním rozpoložení, o hluboko uložených zážitcích. Mohly vzniknout ale i zajímavé a použitelné nápady. Nevím, zda Mucha v takovém rozpoložení něco vytvořil nebo se tím jen bavil. Pochopitelně jsou na to z vědeckých kruhů velmi skeptické názory, ale Mucha ve svých tvrzeních byl velmi přesvědčivý. Prý mu to opravdu pomáhalo v tvorbě. 
Zkusme se tedy na chvíli stát mistrem Muchou, osvoboďme svou mysl, přestaňme myslet na práci, odhoďme starosti a MALUJME!

Na tyto krásky si tedy brousím zoubky, protože Muchu miluju ♥ Vydává opět Fortuna Libri  nyní během června.

Pávi - Marty Noble
Dejte volnost své fantazii! Více než 30 nádherných obrázků! Na tyto úchvatné vzory k vybarvování by byl hrdý každý páv. Mnohé z těchto úžasných kreseb jsou inspirovány tradičním uměním, starožitnými výrobky a dávnými motivy z tapet, mozaik a keramiky, zatímco jiné tvoří zcela původní ilustrace nápadité umělkyně Marty Noble. A až své dílo dokončíte, můžete si ho vystavit či pověsit na zeď, protože každý obrázek lze díky perforaci pohodlně odtrhnout.

V červenci vydává CPRESS.


Sovy - Marty Noble
Dejte volnost své fantazii! Více než 30 nádherných obrázků! Úchvatné celostránkové ilustrace se symboly moudrosti působí jako výjevy z pohádkových gobelínů. Úžasné sovy s květinovými, kašmírovými a dalšími zábavnými vzory, umístěné na pozadí s překypujícími složitými designy, nabudí vaši fantazii. A až své dílo dokončíte, můžete si ho vystavit či pověsit na zeď, protože každý obrázek lze díky perforaci pohodlně odtrhnout.

V červenci vydává CPRESS.


Tváře - M. Adatto
Dejte volnost své fantazii! Více než 30 nádherných obrázků! Tváře víl, žen a tajemných dam zanořených do ornamentů, přírodních motivů či snových výjevů určených k vymalování prověří vaši představivost a kreativitu. Designy čekající na vaše barvy jsou plné lastur, kapek, listů, popínavých rostlin… Vyvolají ve vás představy opředené magií a záhadami, ale také krásou, a především blízkostí přírody. Poetika této sbírky vyvolává snění, takže až si budete chtít kdesi o samotě odpočinout, nezapomeňte si přibalit tyto omalovánky a pastelky. A až své dílo dokončíte, můžete si ho vystavit či pověsit na zeď, protože každý obrázek lze díky perforaci pohodlně odtrhnout.

Nejspíš v srpnu vydává také CPRESS.

Doufám, že jsem se vám alespoň některými z omalovánek trefila do noty, že jste se trochu inspirovali :)

Mějte se krásně a užívejte si  prvního letního měsíce :)

Vaše Šárka ♥

8 komentářů:

  1. Určitě mě taky zaujal Mucha a navíc Magické město, které vychází v češtině. Jedny z těchto dvou bych si chtěla pořídit.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, Mucha mě hodně láká, až bude v knihkupectvích, hned ho omrknu. A i Magické město se mi líbí a docela by mě zajímala Města od Fortuny Libry, jaká budou :)

      Vymazat
  2. Odpovědi
    1. Já jsem hlavně zvědavá na toho Muchu, už aby byly omalovánky v obchodech :))

      Vymazat
  3. Tak ten Alfons Mucha to musi byt nadhera:-) Take se mi moc libi sovicky, pavi a tvare :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jani, na Muchu jsem moc zvědavá. I když teď mám nějakou malovací krizi a nějak se mi do psatelek nechce, pokud budou omalovánky pěkné, určitě si je koupím :)) ♥ A sovičky jsou taky lákavé, i Města. No, přinejhorším budou zásoby na zimu, kdy bude víc času :))

      Vymazat
  4. Mucha je krasnej, ale ja bych ho zprznila :-) pro me tak mandaly, sem tam zvire,.. to je maximum, ale i tak je to super zabava .-) a vyborny jsou ty pohlednice a pranicka- takovy jednohubky :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ten Mucha mě vážně zajímá, ale jestli si ho pořídím, taky budu mít asi strach se do toho pustit, abych obrázky nezmastila :))

      Vymazat