čtvrtek 30. března 2017

České filmy mě baví #2


Krásný den vám všem přeji :)

V poslední době jsem zase zkoukla pár českých filmů a chci se s vámi o ně podělit. Třeba jste je ještě neviděli a rádi se podíváte.

Na film Bezva ženská na krku jsem se moc těšila a rozhodně mě nezklamal. Skvělá oddechovka, vynikající Ondřej Vetchý i Petra Hřebíčková. Oba herce mám ráda a film mě opravdu pobavil a rozesmál. Pokud si chcete zvednout náladu, pusťte si ho.




Film Učitelka režiséra Jana Hřebejka je spíše slovenský než český, ale to mi vůbec nevadilo. Film je to skvělý, ale po celou dobu jsem byla neskutečně naštvaná. Zuzana Mauréry zahrála postavu učitelky za komunistického režimu naprosto skvěle. Tak skvěle, že byste ji nejradši chytly za ty její kudrnatý pačesy a zacloumaly s ní. Vážně doporučuji, film stojí za podívání. Ale chce to pevné nervy :)





Nad filmem Lída Baarová přemýšlím už několik dní. Ne snad nad tím, jak byl natočený, co bylo technicky dobře či nebylo, anebo nad výkony herců. Ale nad životem této známé herečky. Někdy mám pocit, že i dokážu pochopit, že se člověk dokáže zamilovat do nacisty, když prostě vzplanou ty city. Ale potom si říkám, byla to fakt láska a ne jenom vypočítavost? Ale tomu se mi úplně věřit nechce. I když... Jak to bylo doopravdy, věděla asi jen ona sama. Samotná moc může být asi taky obrovské afrodiziakum a teď nemluvím o zmíněné vypočítavosti, ale o tom, že Goebbelsova role mohla v té době Lídu opravdu pobláznit.
Určitě na film mrkněte, je to velmi zajímavé. Táňu Pauhofovou ráda ve filmech sleduji, ovšem Karl Markovics mi byl tak neskutečně odporný, snad ještě víc než když se podívám na fotky skutečného Goebbelse. Je fakt, že v jeho případě vidím „jenom“ obrázky. Ale Karl byl opravdu neskutečný slizoun. V duchu se mu omlouvám :))





A nakonec jeden hodně známý film, který jsem viděla několikrát a zbožňuju ho. Někdy si ho pouštím jen jako zvukovou kulisu. A jde o Ženy v pokušení. Skvělá Eliška Balzerová i Lenka Vlasáková. Jooo, tyto dámy mě pobaví vždy, přestože nás ve filmu potkají i smutné pasáže. Pokud jste ho náhodou někdo neviděl, i když to snad ani není možné, určitě se podívejte.






To je pro dnešní filmový článek všechno. Určitě mi napište, jestli jste filmy viděli a jak na vás zapůsobily. Hlavně Lída Baarová :)

Vaše Šárka ♥

13 komentářů:

  1. Super tipy, Šári. Na první dva filmy se zatím chystám, druhé dva už jsem viděla a oba se mi líbily. Ženy v pokušení, to je taková miloučká věc, přestože dojde i na smutek. A Lída Baarová byla podle mě skvělá, nedávno jsem někde četla, že to všichni docela kritizujou, ale já tomu moc nerozumím. Líbilo se mi to hrozně moc. Skvělá Táňa Pauhofová, perfektní Karl (který je přitom bez toho make-upu docela roztomilý) a božský Gedeon Burkhard... Toho jsem milovala už kdysi dávno, když u nás byla éra Komisaře Rexe, byla jsem fakt malá a byla to moje první platonická láska. Jojo, kde jsou ty časy :D Překvapuje mě, jak dobře pořád vypadá, i když už uběhlo tolik let... No, to jsem se Ti tady rozepsala, tak končím a těším se na další článek z této rubriky! :) Měj se moc hezky :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kristý, moc děkuji za komentář. Já taky nechápu tu kritiku, mně se to líbilo. A Karl toho slizouna fakt zahrál výborně. A Gedeon je úžasnej, taky jsem kdysi koukala na Rexe :)) Měj se moc hezky :)

      Vymazat
  2. Šárko, navíc doporučuji v neděli večer bude v televizi - Teorie tygra - se skvělými - Eliškou Balzerovou a Jirkou Bartoškou. Krásné jaro se sluníčkem a hezkými filmy :-) P.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pavluško, Teorii jsem viděla a taky se řadí mezi moje TOPky. Prostě Jirka Bartoška a Eliška... to je koncert :))
      Měj se moc krásně a užívej si jarního sluníčka :)

      Vymazat
  3. Ja ceskym filmum popravde moc neholduji, obvykle me totiz nebavi ten humor nebo se mi nelibi zpracovani (viz Kamenak a spol...), ale treba Bezva zenska na krku byla fajnova :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já zas naopak české filmy můžu. Zrovna Kameňák nepatří mezi moje favority, to je fakt, ani jsem všechny neviděla, ale spoustu filmů se mi líbí. A jo, Bezva ženská byla bezva :))

      Vymazat
  4. Všechny filmy jsem viděla. Nejvíc jsem se nasmála u filmu Ženy v pokušení. Ten už jsem viděla několikrát a vždy mě baví.

    OdpovědětVymazat
  5. Ja nevim ale mam k ceskejm filmum nejakej odpor. Teda pozor. Dramata a smutny filmy tocime skvely. Ale komedie mi vetsinou moc vtipny neprijdou :/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já zas nemám ráda americké komedie a slaďáky. To mě vůbec nebere a nevyhledávám. A u českých komedií taky ne vše, ale dost se mi jich líbí. Já mám celkově s komediemi problém, i v knižní sféře, takže tak :)

      Vymazat
  6. Super tipy, ja by som si veľmi rada pozrela film Učiteľka, no ešte som sa k tomu nedostala :)

    Hello, my name is Ev

    OdpovědětVymazat
  7. České filmy taky miluji. První dva jsem neviděla, ale mám je v plánu. Druhé dva znám. Lída Baarová je skvělý film, kdo ví jak to všechno bylo...

    OdpovědětVymazat