pondělí 12. února 2018

Nedělní návštěva muzea v Chrudimi


Krásný den vám všem :)

Nedávno na svém blogu Zdenička Zachová publikovala fotografie z výstavy v chrudimském muzeu s názvem To jsme doma měli taky. No prostě retro. A já dostala chuť se tam podívat také. Vybavil se mi totiž hned seriál Vyprávěj a moje dětství. Jojo, nejsem žádná mladá holka, takže pamatuju sýr 70, umakartová jádra, kotoučové magnetofony a další „vymoženosti“.



Musím říct, že jsme se u toho s manželem docela pobavili. Protože „to jsme měli přece doma taky“.




Kromě této časově omezené výstavy jsme si prohlédli ještě stálou expozici děl Alfonse Muchy... Muchova tvorba se mi moc líbí.






... expozici Mozaika z dějin regionu - tam bylo velmi sporé osvětlení, takže jsem spíš nefotila


... expozici Lidový nábytek



Bylo to prima nedělní dopoledne. V muzeu jsme si vzala prospekt na další výstavy, které se chystají a určitě tam zase někdy vyrazíme. Je pravda, že jsem čekala, že ta retro expozice bude větší, ale i tak to bylo pěkné a vrátila jsem se na chvilku do dětství.

Mějte se krásně...

Vaše Šárka ♥

6 komentářů:

  1. Jé, to je super :-) Krásné fotečky Šári :-* :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Šárko, skvělé výstavy. I já hodně věcí poznávám. :o) A Mucha se mi také líbí, dříve jsme měli i pár reprodukcí doma. Expozice Lidový nábytek je nádherná, miluji tyto staré věci, ale doma je nemám.
    Přeji krásný týden. D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dáši, moc děkuji. Muchu mám ráda dlouho, ale zatím jsem se nedopracovala k ničemu většímu než k diáři nebo sbírce pohledů. Mám zálusk i na knihu o jeho dílech, tu bych si ráda pořídila, abych se pak mohla kdykoliv kochat. Jinak se musím smát, že jak jsou nějaké akce docela blízko bydliště, člověk by je prošvihnul. Musím víc studovat kulturní programy :)
      Krásné dny, Dáši :)

      Vymazat
  3. Tak to bylo prima nedělní odpoledne.
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, Hani, bylo to fajn a prima změna, konečně jsme někam vyrazili :) Hezké dny :)

      Vymazat