sobota 10. března 2018

České filmy mě baví #5

zdroj

Krásný večer vám všem :)

Asi se divíte, že po tak krátké době přidávám opět filmový článek, ale jde o novinku, která právě vstoupila do kin, takže abyste případně na promítání stihli zajít, pokud vás film osloví.

Dnes tedy přidávám tip na jediný film a sice na novinku Jiřího Vejdělka Tátova volha. Byli jsme na něm s manželem a oba jsme nadšení. Manžel sice prohlásil, že na něj to bylo možná až moc smutné a pocitové, asi čekal vyloženě komedii. Ale jinak byl spokojený. A mně se to líbilo moc. Skvělá Eliška Balzerová, Táňa Vilhelmová, v dalších rolích H. Maciuchová, E. Holubová, B. Polívka, prostě plejáda našich skvělých herců. A musím říct, že já mám raději filmy s hlubším příběhem, okořeněné vtipem, než jen klasické komedie.

zdroj

O filmu:
Kostýmní výtvarnice Eva (Eliška Balzerová) nečekaně ovdověla.  Ludvík se jí ani nestačil svěřit s tím, že kromě jejich dcery Terezy (Tatiana Vilhelmová), má ještě stejně starého nemanželského syna. To alespoň naznačuje pečlivě ukrytá a náhodně objevená dětská kresba. Eva je rozhodnutá nečekané odhalení velkoryse ignorovat, ale Tereza, které se vlastní život sype pod rukama, se k přízraku nevlastního bratra upne. Společně s matkou se vydávají Ludvíkovým veteránem volha GAZ 21 po stopách jeho bývalých milenek (Vilma Cibulková, Eva Holubová, Hana Maciuchová) a přátel (Boleslav Polívka, Emília Vášáryová), aby o tajemství zjistily víc...

zdroj

zdroj

zdroj



Takže pokud máte chuť na nový český film, který vás rozesměje ale klidně i rozpláče, já stihla obojí, tak vyražte do kina :)

Pokud jste někdo na filmu už také byli, napište mi vaše dojmy, budu se těšit.

Vaše Šárka ♥

4 komentáře:

  1. Chystáme se na něj také. Těším se. Pa M.

    OdpovědětVymazat
  2. Mám české filmy moc ráda a na tento se těším moc. Mám ráda Elišku i Táňu, jejich herecké výkony jsou vždycky úžasné.

    OdpovědětVymazat