středa 26. září 2018

Návštěva sklárny v Harrachově a rozhledny Žalý


Krásný den vám všem :)

Citelně se tedy ochladilo, že? U mě už se to trošku podepsalo na zdraví, obchází mě moribundus a bojím se, kdy na mě sedne úplně.

V dnešním článku se vrátím k našemu výletu na hory. Kromě Mumlavských vodopádů jsme se zašli podívat do sklárny v Harrachově. Přišli jsme téměř přesně na začátek prohlídky, takže jsme si bez přemýšlení zakoupili vstupenku a přidali se k dalším turistům. Slečna průvodkyně byla moc sympatická a jelikož jsme měli ve skupině také německé turisty, povídala i v němčině. Když jsme tak pozorovali zaměstnance sklárny a fotili si je, tak jsem si říkala, že jsou tam vlastně, chudáci, tak trochu jak cvičené opice. Navíc je do sklárny vidět také z přilehlého pivovaru, což je pro pivovar tak trošku atrakce, že můžou někteří hosté při popíjení pěnivého moku sledovat sklářské mistry při práci. Ale nejspíš jsou už zvyklí a ani jim to nepřijde, že je někdo okukuje. Co mě překvapilo, že si zaměstnanci můžou na směně zapálit cigaretu a čepovat osmistupňové pivo. Zabrousili jsme také do brusírny skla. Občerstvili jsme se v místní cukrárně a manžel samozřejmě ještě v pivovárku 😊 Prošli jsme si muzeum skla, tam se však fotit nesmělo. A podívali jsme se rovněž do prodejny. Kromě skleniček mě tam hodně nadchly překrásné lustry.















Opravdu sladká cukrárna 🍰 Mně se tam moc líbilo, bylo vidět, že majitelky to vážně baví.


Omrkli jsme i skokanské můstky.




Druhý den jsme ještě před odjezdem zpět domů vyrazili na rozhlednu Žalý. Opět jsme se pokochali krásným kouskem přírody a nádhernými výhledy. Na rozhledně jsem už před lety byla, když jsme byli na dovolené poblíž Vrchlabí. Ale je to už alespoň deset let, možná spíš víc, takže jsem si ráda výlet zopakovala.


















Mějte se nádherně a užívejte si podzimních dnů.

Vaše Šárka ♥

6 komentářů:

  1. Hned by jsem se zase do Harachova vydala :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Ty skleněné kytky jsou úžasné :)

    Obrázky z mlhy a éteru

    OdpovědětVymazat
  3. Šárko, tak tomu říkám super výlet. Tolik nádherných zážitků a tolik skvělých fotek. Ráda jsem se s Tebou prošla, toto jsou pro mne místa neznámá. :o)
    Přeji příjemné dny. D.

    OdpovědětVymazat