Kvašená zelenina představuje pro naše tělo spoustu benefitů. Navíc, pokud si ji připravíme sami, víme přesně, co konzumujeme.
Kvašená zelenina je obrovským zdrojem vitamínu C pro podzim a zimu. Jelikož obsahuje bakterie mléčného kvašení, působí příznivě na zdravou střevní mikroflóru, a tudíž podporuje i naši imunitu, což v tomto období opravdu potřebujeme.
Krátce kvašená zelenina
Všichni známe klasické kvašené zelí či okurky, ty však procházejí kvašením dlouhým. My dnes hovoříme o kvašení krátkém nebo také rychlém, které můžeme znát pod názvem pickles.
Tato kvašená zelenina je připravená ke konzumaci za pár dní. Můžeme si kombinovat různé směsi, takže situace, že se nám zelenina přejí, se tak minimalizuje. Kvasit nechejte pouze kvalitní čerstvou zeleninu bez známek hniloby či plísní. Hotové pickles je potřeba uchovávat v chladu, nejlépe tedy v lednici, a spotřebovat v řádu několika týdnů.
Výběr zeleniny pro výrobu pickles
Dále čtěte na stránce magazin.cz.
Žádné komentáře:
Okomentovat