Krásný den :)
Dnes pro vás mám další recept na vánoční cukroví a sice na křehounké, jemné mandlové rohlíčky. Pekla jsem je teď dva roky po sobě a byly vynikající.
SUROVINY
250g hladké mouky
210g másla nebo hery
100g mletých mandlí
100g moučkového cukru
1 vanilkový cukr
špetka soli
Těsto necháme alespoň dvě hodiny odpočinout. Poté tvoříme rohlíčky a pečeme lehce dorůžova. Mírně vychladlé obalujeme ve směsi moučkového a vanilkového cukru.
Vanilkové rohlíčky mi peče máma - já na to tvarování nemám trpělivost. A nerada obaluju.
OdpovědětVymazatMně to tvarování nevadí, ale to obalování taky nemám ráda :)
VymazatMáš je jako malované, Šárko! Já je peču z vlašských ořechů, nejhezčí je měla vždycky dcera, když ještě bydlela u nás - praxe z hodin keramiky :o)
OdpovědětVymazatMěj hezké adventní dny. Helena
Já teď pár let ponejvíc z lískových, ale když mám víc, tak i ty mandlové. My to suché cukroví máme asi nejradši :) Krásné dny v novém roce :)
Vymazat