pondělí 23. září 2024

POMALINKU K NÁM PŘICHÁZÍ PODZIM, PARDUBICKÉ RETROMĚSTEČKO

Krásný nový, zářijový týden :)

Dnes bych vám chtěla ukázat pár foteček od nás z domova a z pardubického retroměstečka. Retroměstečko probíhalo v Pardubicích už 11. rokem, my jsme se však byli podívat úplně poprvé. Jde o setkání hasičů, armády a bezpečnostních složek v prostorech bývalých kasáren na Zborovském náměstí. Uvnitř retroměstečka se nacházely dvě takzvané arény. Na jedné probíhaly povětšinou ukázkové hasičské a záchranářské akce. Druhá aréna nebyla betonová, ale terénní a proháněla se tam vojenská technika.

Každý účastník si podle programu mohl tedy vybrat, kde se zastaví, jaké akce a ukázky si prohlédne. Samozřejmě nechyběly stánky s občerstvením a zmrzlinou. Mohli jsme si prohlédnout staré hračky, knížky. Samozřejmě jsem většinu znala, no už se řadím taky mezi retro ročníky :)) Pro děti tam probíhalo taky spoustu akcí, mohly se svézt na starých tatrovkách, prohlédnout si hasičská auta ať už retro nebo současná, autobusy a další techniku. Dětí tam zavítalo s rodiči spousty a viditelně je to moc bavilo a zajímalo. Byl parný víkend, tak hasiči též publikum osvěžovali vodní sprškou :)







Vstupné do retroměstečka stálo 300,-, ale mohli jste vstupenku využít po oba víkendové dny, což si myslím, že je super.



A teď mám pro vás pár snímečků od nás. Fotila jsem je ještě v době, kdy panovaly tropy, takže jsem zatím z podzimních kousků vytáhla jen něco málo a pouze do obýváku, jinak podzim ještě zatím nikde nemáme. Myslím, že až na konci měsíce nebo se začátkem října vytáhnu všechny ostatní dýně a stromečky, času doooost :) Není kam spěchat. Tak jenom pár záběrů z našeho lehce podzimního obýváku.




Někdo malej, chlupatej se mi tady vetřel do záběru :)) Kejsinka totiž spala smotaná za lampou a já jsem ji asi vyrušila.








To je pro dnešní článek všechno. A jak vy, už vás chytá podzimní dekorování nebo díky pěknému počasí vás to zatím neláká?

Mějte se krásně, užívejte si sluníčka. Já vám povím, že teď je pro mě ideální počasí, krásně, teplo, ale ne úmorné vedro, nádhera ♥

Šárka ♥

1 komentář:

  1. Šárko, hezké to máte. Já mám tohle počasí taky nejraději - není úporné vedro, příroda se začíná barvit...

    OdpovědětVymazat